En bättre värld med fördröjningsmagasin

Då det öser ner utanför så kan det kännas trevligt att vara inomhus och slippa bli blöt om öron och fötter, men då man möts av en pool på parkeringsplatsen så är det inte lika lätt att låtsas som att det regnar. Idag så vet vi tillräckligt om de problem som uppstår då bebyggelse leder till att dagvatten inte kan tas upp av naturen på ett effektivt sätt. Med fördröjningsmagasin så löser man problemet genom att helt enkelt skapa ett artificiellt system som låter vattnet ta sig ner i marken och sedan vidare på ett långsamt och kontrollerat vis. Fördröjningsmagasin dagvatten kan ledas igenom är ett måste för platser där det lätt blir översvämning om det regnar intensivt.

Fördröjningsmagasin

För att ta hand om stora mängder vatten så behöver man mer än makadam och ett bra avloppssystem. Vatten kan komma med stor kraft och leda till att områden och bebyggelse totalförstörs. För att hindra katastrofsituationer och skador på egendom så gräver man ner system i marken. Med rätt dimensionering och viktiga komponenter som dagvattenkasseter skapade av vår plastindustri för att passa ihop med övriga magasin och rör så kan man leda bort vattnet på ett säkert sätt och därmed slippa översvämningar.

Fördröjningsmagasinet kan i samverkan med dagvattenmagasin och kassetter se till att vattnet långsamt rinner undan och att det inte kommer att samlas på fel plats. Man kan också lägga in filter för att på så vis leda vattnet tillbaka till naturen utan att få med de föroreningar som kan komma med då det rinner via parkeringsplatser och längsmed smutsiga gator.

Kompletta dagvattensystem
När man tar en titt på moderna dagvattensystem så kan man se att komponenterna som ingår är gjorda av termoplast. När man gör en beräkning av vad det kommer att kosta med en installation av dagvattensystem så är det så att man ser på helheten och på vad översvämningarna kostar samhället. Med metoder som formsprutning och formgjutning så får man kostnadseffektiv tillverkning av de plastverktyg som man använder sig av i systemen och det är viktigt. Masterbatch är plastgranulat som man kan använda sig av för att skapa komponenterna och som dessutom kan innebära att man använder sig av återvunnet plastmaterial.

Låtsas som att det regnar…
När det regnar så kan man alltså inte låtsas som att det regnar, och det gäller att kunna fånga upp vattnet innan det tar sig in i husgrunder och skapar simbassänger på parkeringar. Med fördröjningsmagasin gjorda av polyuretan så får man den hjälp som behövs under mark. Det här är något som man bör ta hand om snarast möjligast för kraftiga regnoväder kommer under höst, vinter och vår och när det väl har börjat regna så kan det vara försent att rädda bebyggelse och fordon som drabbas av vattenmassorna.